Pagina's

dinsdag 29 maart 2011

Moestuin in wording

Josalien is nu ruim tweeënhalf (bijna drie, maar ik ben nog in de ontkenning dat het echt zo snel gaat) en begint nu echt interesse te krijgen in haar omgeving. Ze wil precies weten hoe dingen werken en al begrijpt ze niets van de uitleg, ze staat er met een serieus koppie bij de knikken.
We hebben al sinds we hier wonen elke zomer wat groente en/of kruiden geteeld in potten en vorig jaar zelfs een enorm goede courgette-oogst gehad, maar het was toch wel erg moestuinieren op een postzegel.

Nu is onze tuin niet erg groot, dus heel veel meer dan een postzegel hebben we niet, maar we hebben toch wat plekjes geschikt bevonden voor een moestuin, dus er zijn wat planten weggegaan of verplaatst mo ruimte te maken voor dit leerzame (niet in het minst voor ons) project. Josalien vindt het prachtig en 'helpt' ons mee. Met haar neus op de grond kijkt ze hoe de zaadjes de aarde in gaan.

We hebben er totaal geen verstand van. Ik heb wel verstand van vaste platen en een enkele struik, maar de moestuin is nieuw voor mij. En voor GJ net zo goed. Dus we doen maar wat er op de zakjes staat, zonder te weten of we moeten bemesten of juist niet en hoe het verder gaat. Maar ach, we hadden ook een geweldige courgette-oogst vorig jaar, dus waarom niet meer daarvan?

In dit stukje tuin komen, wortelen en uien, paprika, radijs en sla.


Hier een klein hoekje voor de aardbeien (we hebben wel veel vogels in de tuin, dus of we ze zelf gaan eten is afwachten. Het touw is overiegens in beide tuintjes om te voorkomen dat de hond in de warme aarde gaat liggen zonnen. Maar inmiddels is gebleken dat de hond geen boodschap heeft aan dit verbod en gewoon onder het touwtje door kruipt of er overheen stapt, net hoe het uitkomt.

In een hoekje van de foto zie je een grote wasteil (lek geboord), daarin komen de slaboontjes.


Hier ene klein stukje voor de kruidentuin. Ik ben alleen bang dat ik de basilicum er nog niet in had moeten zetten, na een nachtje met wat vorst zag het plantje er een stuk minder levend uit dan de dag ervoor.


De appelboom ;-) Maar die hadden we al en paar jaar.


De courgette-bakken. Er kan mooi in elke bak één courgetteplant. We moeten nog even de grond wat aanvullen en verrijken (waarmee eigenlijk?) en intussen staan binnen alvast de potjes hun zaadje uit te broeden.


En intussen ga ik alvast wat recepten zoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten