Pagina's

donderdag 19 juli 2012

Een gelukkige poppenmoeder

Sommige mensen zijn zo lief! Annelies van Vicarno is zoiemand. Ik ken haar (helaas) nog altijd niet persoonlijk, maar dat maakt het misschien nog wel specialer. Toen Marieke gebreon werd kregen we al prachtige handgemaakte kleertjes van haar. Een tijdje terug deed ik haar een stapel brievenbusdoosjes cadeau die ik zelf niet kon gebruiken en nu kreeg Josalien van haar een setje prachtige handgemaakte poppenkleertjes.

wat is er nou heerlijker dan een pakketje open te maken helemaal alleen voor JOU en er komen de mooiste poppenkleertjes uit? Het uitpakken was een feest!!







De kleertjes worden aangepast bij Pien, een pop waar Josalien minder mee speelt. Lina, haar lievelingspop lag namelijk te slapen naast Marieke en die kon even niet gestoord worden ;-)



dinsdag 17 juli 2012

Kindercircus!

Woei! Jeugssentiment! Toen wij klein waren gingen we al naar het kindercircus il Grigio om daarna nog de hele zomervakantie thuis circusje te spelen op de schommel, klimrekken, enz. Het circus bestaan nog altijd en dit jaar kregen we van opa en oma een circus-uitje cadeau. Geweldig om de volgende generatie te zien genieten!
Het is een leuk circus zonder wilde dieren (en dus zonder de slechte omstandigheden van deze dieren). Enkel twee pony's en twee hondjes kwamen in de ring. De kunsten werden vertoond door kinderen van 5 tot 18 jaar die het hele jaar hard geoefend hebben om een paar weken te schitteren!







In de pauze mochten de kinderen even in de ring. Meteen werden er door allerlei kinderetjes de leukste kunsten vertoond!







maandag 2 juli 2012

Waterbaan

De nieuwe Kiind is uit! En zoals gewoonlijk staat het weer vol met leuke speelideeën, goede informatieve stukken en leuke columns. Dit keer als speelidee de waterbaan. Echt iets voor GJ en Josalien.


zondag 1 juli 2012

Flut

Het kraamcadeau voor een lief klein meisje kwam niet op tijd af en bleef een jaar lang geknipt, maar verder onaf in de kast liggen. Nu werd ze 1 jaar en het jurkje dat ik voor haar gemaakt had bleek meteen al te klein te zijn (we hebben niet eens hoeven passen, zo duidelijk was het). Ik pakte de doos met 'projecten die nog tijd behoeven' en viste de stukjes stof eruit. Er was nog een beetje tijd, als ik een beetje door werkte, kon het nog lukken.

En zowaar, de kinderen speelden lekker en ik kon doorwerken. Al snel raakte Josalien verknocht aan de pop, die ik zelf vooralsnog 'het gedrocht' noemde, omdat ik haar niet zo heel erg goed gelukt vond. Maar zodra er drie haren op het hoofdje zaten, volgde Josalien precies wat ik aan het doen was en tussendoor werd ermee gespeeld. Het gedrocht werd 'flut' gedoopt en Josalien was best verdrietig toen ze moest gaan.

Ik heb van een betraand meisje het vriendelijke verzoek gekregen nóg een flut te maken. Tja, dat kan ik niet weigeren natuurlijk...







En bij haar nieuwe poppenmoeder: