Pagina's

dinsdag 29 maart 2011

Moestuin in wording

Josalien is nu ruim tweeënhalf (bijna drie, maar ik ben nog in de ontkenning dat het echt zo snel gaat) en begint nu echt interesse te krijgen in haar omgeving. Ze wil precies weten hoe dingen werken en al begrijpt ze niets van de uitleg, ze staat er met een serieus koppie bij de knikken.
We hebben al sinds we hier wonen elke zomer wat groente en/of kruiden geteeld in potten en vorig jaar zelfs een enorm goede courgette-oogst gehad, maar het was toch wel erg moestuinieren op een postzegel.

Nu is onze tuin niet erg groot, dus heel veel meer dan een postzegel hebben we niet, maar we hebben toch wat plekjes geschikt bevonden voor een moestuin, dus er zijn wat planten weggegaan of verplaatst mo ruimte te maken voor dit leerzame (niet in het minst voor ons) project. Josalien vindt het prachtig en 'helpt' ons mee. Met haar neus op de grond kijkt ze hoe de zaadjes de aarde in gaan.

We hebben er totaal geen verstand van. Ik heb wel verstand van vaste platen en een enkele struik, maar de moestuin is nieuw voor mij. En voor GJ net zo goed. Dus we doen maar wat er op de zakjes staat, zonder te weten of we moeten bemesten of juist niet en hoe het verder gaat. Maar ach, we hadden ook een geweldige courgette-oogst vorig jaar, dus waarom niet meer daarvan?

In dit stukje tuin komen, wortelen en uien, paprika, radijs en sla.


Hier een klein hoekje voor de aardbeien (we hebben wel veel vogels in de tuin, dus of we ze zelf gaan eten is afwachten. Het touw is overiegens in beide tuintjes om te voorkomen dat de hond in de warme aarde gaat liggen zonnen. Maar inmiddels is gebleken dat de hond geen boodschap heeft aan dit verbod en gewoon onder het touwtje door kruipt of er overheen stapt, net hoe het uitkomt.

In een hoekje van de foto zie je een grote wasteil (lek geboord), daarin komen de slaboontjes.


Hier ene klein stukje voor de kruidentuin. Ik ben alleen bang dat ik de basilicum er nog niet in had moeten zetten, na een nachtje met wat vorst zag het plantje er een stuk minder levend uit dan de dag ervoor.


De appelboom ;-) Maar die hadden we al en paar jaar.


De courgette-bakken. Er kan mooi in elke bak één courgetteplant. We moeten nog even de grond wat aanvullen en verrijken (waarmee eigenlijk?) en intussen staan binnen alvast de potjes hun zaadje uit te broeden.


En intussen ga ik alvast wat recepten zoeken.

donderdag 17 maart 2011

Wil jij ook zo'n lief jurkje?

Vandaag maakte ik weer eens een jurkje voor mijn eigen dochter Josalien. Ik maakte het jurkje 'Geske' van Farbenmix. Superlief en in allerlei stofjes te maken, van stoere jeans tot een echt festjurkje. Het jurkje kan ook zonder de schuine schort gemaakt worden.


Wil jij ook zo'n jurkje? Laat het me weten, dan kijken we samen hoe jouw perfecte jurkje eruit moet zien.


info@TillyTilly.com

Zie voor de voorwaarden TillyTilly



donderdag 10 maart 2011

Trampoline!

Josalien kan springen vanaf ongeveer haar tweede verjaardag en vanaf dat moment is springen haar grootste hobby. Het kon ook bijna niet anders met die benen van haar. Al in mijn buik, kon ze rake trappen uitdelen en ook als baby en dreumes waren die beentje atijd in beweging. Intussen begint ze aardig gespierde exemplaren te krijgen.



Maar goed, Josalien is dus gek op springen en uiteindelijk bedachten we dat we dan toch eigenlijk wel ene trampoline zouden moeten hebben. Opa Henk nam dat idee direct over en toen er een mooie met veiligheidnet in de aanbieding bleek bij de Makro, was het besluit snel genomen. GJ en opa Henk haalden op een dinsdagavond het pakket op en de volgende dag, GJ had toevallig 's middags vrij, hebben we het hele geval in elkaar gezet.
En blij dat ze ermee is!! De woensdag dat de trampoline net stond bleef ze maar springen en springen en springen tot ze er letterlijk bij neer viel. Ze kon zich er niet eens toe zetten om naar de wc te gaan, uiteindelijk moest ze zo nodig, dat het echt wel moest, maar het werd een hoekje van de tuin. Ze was doodop van deze enorme work-out, maar ze kon er bijna geen afschei van nemen. Die nacht brabbelde ze in haar slaap: "tlampoline isse wel heel mooi he" en "ikke ga alsjeblieft zeggen tegen opa". We vermoeden dan ze 'dank je wel' bedoelde ;-) We hebben het haar nog niet horen zeggen, maar dat koppie, die blijdschap, dat zegt waarschijnlijk genoeg, daar kunnen geen woorden tegenop.