Pagina's

maandag 21 juni 2010

Eén voor allen, allen voor één!

Ik maakte voor ons neefje Bryan een Musketierspak. Bij het uitpakken zag hij als eerste het kant van de kraag en riep: "Ik ben geen meisje!" Hij wilde het niet aan en smeet het nog net niet aan de kant. Maar een uurtje later vond hij het toch wel interessant en gelukkig bleek hij het toch een stoer jongenspak te vinden. Pak van mijn hart! Van zijn opa kreeg hij een zwaard en andere ridderspullen, dus dat kwam goed uit!









zondag 20 juni 2010

Vaderdagcadeautje

Tja, hij is dan wel niet mijn vader, maar ik vond het toch wel leuk om iets voor hem te maken. En Josalien heeft ook haar steentje bijgedragen, dus het is toch een beetje van haar. Ik liet Josalien een tekening maken met stift. Die tekening nam ik over op de stof die ik wilde gebruiken en met de naaimachine heb ik netjes de lijntjes gevolgd en de tekening overgetrokken. Met het lapje stof naaide ik een hoesje voor de nieuwe telefoon van GJ, want dat wilde hij zo graag hebben (hij zeurde er al weken om).




Ik baal enorm van het veel te grote stuk klitteband. Foutje in het ontwerp dus. Meteen maar genoteerd voor een volgende keer.  En ik denk dat ik toch de naden van de flap nog even ga doorstikken, dat lijkt me net ioets mooier. Maar goed, GJ heeft zijn hoesje.

zaterdag 5 juni 2010

Borduurmachine

Naarmate ik proffessioneler begin te werken, krijg ik ook meer wensen. Zo wilde ik bijvoorbeeld zo graag mooie borduursels op de kleding maken. Dus ik ben me eens gaan orienteren en heb uiteindelijk een tweedehands Janome 300e gekocht. Het werk heel erg makkelijk; je download een leuk plaatje, zet dat op het geheugenkaartje, kaartje in de machine, garens kiezen en borduren maar! Wat gaaf zeg!!

En mocht je in de tussentijd denken: "wat gebeurt daar weinig"; ik ben druk bezig met een nieuw project en daar gaat bijna al mijn tijd in zitten. Zodra mijn 'kindje' geboren wordt, laat ik het hier weten!

Iedereen in huis is onder de indruk van de kundsten van deze machine!




woensdag 2 juni 2010

jurkjestijd!

Het is weer jurkjestijd!! De datum van Josaliens verjaardag komt dichterbij en ik wilde een feestjurk maken. Uiteindelijk heb ik besloten om voor haar verjaardag toch nog iets anders te maken, dus deze mag al gedragen worden! Ze wilde hem eerst niet aan (zoals altijd, zucht...), maar intussen vindt ze hem wel erg moooooi! Het is het ontwerp 'Feliz' van Farbenmix.




 Met hetzelfde patroon maakte ik ook een jurkje voor Josaliens nichtje Marissa. Ik heb er geen actiefoto van, maar hij staat haar super!