Pagina's

donderdag 29 april 2010

Tuniekje met broek

Soms heb ik even een paar dagen totaal geen zin om te naaien en soms heb ik ineens zo'n enorme drang om iets te maken! De afgelopen week was het eerste het geval en gisteren kwam ineens weer die creeer-drang. Daarom heb ik altijd leuke stofjes liggen en een doos vol fournituren. Als ik dan zo'n zin heb om iets te maken, kan ik ook meteen beginnen. Nou ja, als Josalien slaapt tenminste en dat is de laatste tijd weer even geen vanzelfsprekendheid. Ik maakte dit keer het model 'Greetje' van Farbenmix.



zaterdag 17 april 2010

Broek met zakken

Ik ben eigenlijk bezig met een ander project (een groot project voor Josaliens verjaardag), maar vandaag had ik zin om een broekje te maken. Ik had het modelletje al een paar dagen in mijn hoofd en nu moest ik het gewoon gaan maken. Het stofje is soepel canvas. De broek valt nog behoorlijk ruim, dus hier kan ze nog wel even mee doen.





dinsdag 6 april 2010

Fietszitje gepimpt

We hebben ons fietszitje tweedehands. Niks mis mee, maar het zittinkje was een beetje kapot en het scherm was saai zwart. Tijd voor 'pimp my fietszitje'! Dus tafelzeil gekocht, het oude spul erafgehaald, knippen, randje naaien en klaar. Binnen een uur. easy-peasy.




vrijdag 2 april 2010

Overhemd wordt tuinbroek

Wat doe je met een overhemd dat je vriend niet meer draagt (of eigenlijk een overhemd dat je geconfisqueerd hebt)? Verknippen natuurlijk! De tuinbroek voor Ferre vond ik zo leuk geworden dat ik er voor Josalien ook nog een wilde maken. Ik moest er toch al een maken, dus knipte ik meteen even door. Dus ik maakte twee tuinbroeken tegelijk. Ik was bang dat het ruitjesstofje een beetje kakkerig zou zijn, maar het is juist lekker stoer geworden. Ik vind het vooral leuk dat ik de borstzakjes gewoon kon laten zitten, al was het wel even puzzelen met de stof.







En hij is omkeerbaar!