Pagina's

woensdag 31 maart 2010

Cadeautje van mijn ebayverslaafde man

Ik krijg nooit cadeautjes van GJ. Dat geeft niet, want wij doen niet aan cadeautjes. Wel zo makkelijk. Maar vandaag kwam er een pakketje dat voor mij was en ik had het niet zelf besteld! Het lag er al de hele middag, want GJ's naam stond erop en ik maak zijn pakjes natuurlijk niet open. Er komen wel vaker pakjes voor mijn lieve ebayverslaafde man, dus ik heb het pakje weggelegd en er niet om naar gekeken. Maar toen GJ thuis kwam, bleek dit pakje voor mij te zijn. Toch wel leuk om eens een cadeautje te krijgen!

En het pakje bevatte: 200 ritsen! Niet omkeerbaar, want GJ wist toen hij dit kocht nog niet dat ik die wilde hebben, maar gewoon 200 ritsen in alle kleuren en maten. De ebayverslaafde geeft de naaiverslaafde een cadeau ;-)

Josalien vond de ritsen ook bijzonder leuk speelgoed. Wat is er nou leuker dan een tas met 200 ritsen die je open kunt doen..






donderdag 25 maart 2010

Voor een jongen naaien is ook leuk!

Ik heb de laatste tijd zoveel jurkjes genaaid dat Josalien de zomer wel door zal komen. Dus het was tijd voor eens iets anders. Gisteravond had ik ineens het plan opgevat om voor Ferre een omkeerbaar tuinbroekje te gaan maken. Vannacht heb ik liggen denken hoe ik dat zou gaan doen. Vanmiddag ben ik mijn doos met stofjes in gedoken en vond twee leuke stofjes. Het blauwe canvas had ik nog over van het jasje en het stofje met de autootjes had ik al even liggen, maar ik vond er steeds geen goede bestemming voor. En nu was het ineens de perfecte combinatie!
Voor de zoveelste keer had ik ook bedacht om tijdens het maken van het tuinbroekje steeds foto's te maken, zodat ik er meteen een tutorial van kon maken. Maar zoals elke keer begon ik met het maken van een paar foto's en raakte vervolgens zo geconcentreerd bezig, dat ik de foto's helemaal vergat. Je zult het dus wederom zonder tutorial moeten doen. Maar een beetje uitleg geven kan ik wel doen.

Ik pakte een leuk tuinbroekje van Josalien en tekende aan de hand daarvan een patroon. Dat patroon knipte ik van beide stoffen, zodat ik twee tuinbroekjes kreeg.



 Vervolgens had ik een omkeerbare rits nodig. Dat bleek helaas niet zo simpel; in ieder geval niet om even snel te regelen (en dit project MOEST natuurlijk vandaag gemaakt worden!). Bij de fourniturenwinkels in Barneveld hadden ze geen omkeerbare ritsen. Wat nu? Mijn plan in duigen! Ik had natuulijk makkelijk kunnen doen, want echt nodig is die rits niet, maar ja, het zat zo in mijn hoofd dus het moest zo. Gelukkig bracht de HEMA uitkomt zoals altijd. Ik vond in de uitverkoop een bodywarmertje met omkeerbare rits en sloopte eenmaal thuis daar meteen de rits uit.




Groen was niet helemaal de goede kleur, maar een kniesoor die daarop let toch?


(iemand nog een groen bodywarmertje (maat 98/104) zonder rits nodig?)


Verder had ik bij de fourniturenwinkel nog twee elleboogstukken gekcoht met de bedoeling daar kniestukken uit te knippen.


het het proces zonder foto's...




Ik maakte eerst de kniestukken op de plek waar de knietjes zouden moeten zitten. Vervolgens naaide ik eerst de twee broekjes apart in elkaar, maar alleen de zijkanten en de binnenkanten van de pijpen. Ik wist niet echt wanneer ik het beste de rits erin zou kunnen doen, dus die liet ik ook nog maar even weg. Wel naaide ik met een rijgsteek de voorkanten dicht, zodat de patroondelen mooi in elkaar bleven zitten.
Ik keerde beide tuinbroekjes naar binnen en schoof ze in elkaar met de goede kanten tegen elkaar. Nou ja, dat deed ik de tweede keer. De eerste keer was ik zo dom om maar een van de twee broeken naar binnen te keren, dus dat moest ik weer uithalen. Ik speldde en stikte de tuinbroekjes aan de bovenkant aan elkaar. Ik liet de pijpen nog open, want ik moest het hele geval ook nog naar de goede kant keren, dus ergens moest een opening blijven. 

Aan de achterkant stikte ik meteen de twee schouderbanden tussen de twee broekjes mee, zodat dat meteen mooi weggewerkt was. Vervolgens keerde ik het hele spul en stikte de randen netjes door en de pijpen maakte ik netjes dicht. Toen kwam het moment om de rits erin te zetten en klaar was Tilly!


En nog maar een keer de link naar de tutorial van Mme Zsazsa voor het omkeerbare kledingstuk.




Josalien moest natuurlijk even model staan. Ze wilde eigenlijk niet passen, maar toen ze de broek eenmaal aan had, vond ze hem toch wel mooi. En ze herkende het model, want ze ging meteen haar eigen tuinbroek halen en er naast houden!